Ako ih vi ne pomognete, pa pomoći će ih Allah!!

O čemu pisati ovih dana dok krv muslimanska teče Gazom?! Šta pametno kazati dok “objektivni” izvjestioci izvještavaju kako se “Izrael brani od muslimanskih ekstremista”, ubivši pri tome stotine i stotine nedužne djece, žena, staraca…
Autor: Sanin Musa, prof.
saninmU udobnosti svojih domova slušamo izvještaje o broju žrtava, kako se povečavaju, iz dana u dan…Nasikiramo li se, makar, zbog toga??
Bude mi teško i žao što ne mogu pomoći, osim dovom, a dova je nekada najjače oružje.
Nekada, pak, Allah hoće od nas da ispunimo sebebe…možda želi vidjeti ogromni imetak u muslimana kako se slijeva prema Gazi, muslimanima, mudžahidima, da bi nam se dove uslišale.

No, ako ih mi ne možemo pomoći, ili nećemo, pomoći će ih Allah, kao što je uvijek Svoje iskrene robove pomagao… UPAMTITE! židovi nikada nisu pobijedili mudžahide, neće ni sada!
Uvijek kada su ratovali protiv mudžahida, Allahovih iskrenih robova, bili su poraženi, i ništa nisu uradili.
Još od Hajbera, za vrijeme Muhammeda, alejhis selam, kada je zastavu nosio Alija ibn Ebi Talib, Allah s njim zadovoljan, i dvije godine prije toga za vrijeme bitke Ahzab, pa sve do 1948. kada su odbijeni i nisu uspjeli zauzeti Jerusalem, muslimani su ih pobjeđivali.

Tek kada su zastave džahilijeta i nacionalizma istaknute ispred zastave LA ILAHE ILLA LLAH, kada su Arapi uzvikivali ‘IZZE LI-L-ARAB-Ponos Arapima! a ne ponos Islamu, tada su Jevreji uspjeli pobijediti.

Ali, ovaj put neće uspjeti! Ne! Jer pred sobom imaju ljude, lavove u ljudskom suretu, ashabe ovog vremena, pred sobom imaju novog Aliju, Talhu, Zubejra, Hamzu…ratnike koji se bore da Allahova riječ bude gornja.

Cionisti mogu ubijati iz daljine, srušiti, porušiti, sve u pepeo pretvoriti, ali u Gazu neće ući. Allah Svoje robove neće ostaviti.

Komentari

komentara