Da se nikad ne ponovi Srebrenica

Piše: Sanin Musa, prof. islam. nauka
saninmDok gledam tužnu kolonu koja je krenula ka Srebrenici, razmišljam o gornjim riječima koje se često mogu ćuti. Ne mogu a da se ne upitam-jesmo li bolji, jesmo li se promjenili i HOĆE LI NAM SE OPET DESITI SREBRENICA??

Volio bih kazati da smo postali bolji, da smo se kvalitativno promijenili kao narod, ali lagao bih samo sebe. Činjenica je da ima određenih pomaka, no stanje u globalu nije bolje;droga hara, alkohol na svakom koraku, blud i zinaluk, vrlo malo ljudi posti, još manje klanja..
Problem je što se ni oni drugi ne mijenjaju;NOŽ, ŽICA, SREBRENICA i dalje im je na ustima, a Boga mi i u srcima.

Volio bih da nam neko uman i hrabar kaže odgovor na dva pitanja-KAKO DA NAM SE PONOVO NE DESI SREBRENICA I ZAŠTO NAM SE DESILA SREBRENICA??
KAKO, sigurno ne samo pričom TO SE NE SMIJE ZABORAVITI.
Nisam previše uman, ali moj odgovor jeste KVALITET, da postanemo bolji ljudi, bolji muslimani, da grijeh, griješenje prema Allahu, nepokornost i zlo protjeramo iz naših života, duša i domova.
Jer, Allah neće izmijeniti stanje jednog naroda dok taj narod sebe ne izmijeni!! Uistinu, svime upravlja Allah, ništa se bez Njega i Njegove volje ne može desiti, pa ni GENOCID.
ALLAH JE ZAŠTITNIK VJERNIKA (MUSLIMANA)-Kur an, sura El-Bekare,257.
Allah je zaštitnik i čuvar onih koji istinski vjeruju. To su Allahove riječi, da će takve sačuvati. Zato se narod bošnjački mora popraviti, želi li da mu se katastrofe i genocidi u budućnosti ne dešavaju.

ZAŠTO nam se desila Srebrenica?
Zaboravili smo na Allaha, pa je On zaboravio na nas. To je bilo globalno stanje bošnjačkog naroda. Zašto se baš prelomilo na Srebrenici, to Allah zna. DUŽNO POŠTOVANJE ŽRTVAMA, DA IM ALLAH PLEMENITI OPROSTI, U DŽENNET IH UVEDE I PODARI IM SVE LJEPOTE AHIRETA, ali zbog nas koji ostajemo, zbog sigurnosti naše djece, moramo govoriti istinu.
Nije se genocid u Srebrenici i ostali masakri dogodio zato što smo bili dobri. NE!! Suprotno, zato što smo ostavili islam da bi bili napredni, pa smo poniženje doživjeli, zato što hoćemo i danas da živimo ALA FRANKA, a da se kada umremo kopamo ALA TURKA!
Ovo ponavljam po ko zna koji put.

Dok god se ovakav odnos prema Allahu i Njegovoj vjeri,časnom islamu, ne promijeni, nove katastrofe nisu daleko od nas.
Beč, Austrija, 1.dan Ramazana, 1434.h/09.07.2013.god.

Komentari

komentara