Dr. Qaradawi: Ujedinite svoje redove vi ste slobodan narod

www.islam-iman.com – Šejh dr. Jusuf El Karadavi Predsjednik Svjetske federacije muslimanskih učenjaka poručio je  stanovnicima Sirije da nisu sami i da  su uz njih svi arapski narodi od Egipta, Tunisa, Libije te da su oni slobodan narod koji ne prihvata poniženje i robstvo.

Govoreći na festivalu u organizaciji Omladina Sirije i Sindikata novinara u Kairu  povodom godišnjice početka Siriske revolucije pod nazivom : „ne robujemo niko sem Allahu.“ Šejh Karadavi je pozvao Siriski narod da nastave sa revolucijom čvrsto protiv tiranina Bashar Assad, naglašavajući da je narod pobjednik jer nastala na načelima revolucije i islama.

Predsjednik Svjetske federacije muslimanskih učenjaka je zatrazio od pripadnika sirijske vojske da probude osječanja i svoju volju i odbace ropstvo i odvoje se od redovne vojske i pridruze Slobodnij sirijskoj vojsci. Dok naglašava važnost pridruživanja svih frakcija Sirijske opozicije, radeći zajedno u ovom trenutku u borbi  eskalacije kriminala na sirijskom teritoriju.

I podjelio radost  s pobjedom revolucije i šejh je rekao da u iduće godine neće proslavljati godišnjicu revolucije. Ali mi ćemo slaviti uspjeh revolucije, koju  smatram da je bila uspješna, jer se držala  svojih načela vrijednosti pravde, slobode, i borbe protiv korupcije i nepravde, pozivajući sve sirijce da se ujedine u borbi protiv režima Bashar al-Assada.

Šejh Karadavi je rekao da sirijske frakcije moraju biti mobilizirane u korist revolucije jer ljudi su jači od svojih vladara, ako Bashar ima oružje, doista narod posjeduje i njega i snagu.

On je naglasio da nisu svi Aleviti s Bashar al-Assadom, tvrdeći da taj Ustav protiv arabizma, islama i protiv čovječanstva i života.
Opisao je Beshara Al Asada kao miša u čijim  rukama je oružije, koje ne posjeduje jer ono pripada sirijskom narodu kojeg on ubija topovima i granatama.
On je snažno kritizirao Hizbullah i Iran, rekao je: “To je stranka Lata, a ne Hizbullah.”

Komentari

komentara