Dr. Safvet Halilović izabran za člana Vijeća povjerenika unije islamskih učenjaka

NJEGOVA EMINENCIJA, PROF. DR. SAFVET MUSTAFA HALILOVIĆ, ALLAH GA ČUVAO, IZABRANI ČLAN VIJEĆA POVJERENIKA SVJETSKE UNIJE ISLAMSKIH UČENJAKA:

Esselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu! Predstavlja mi izuzetnu čast da Vam izrazim srdačne čestitke i najdublje poštovanje zbog povjerenja članova Generalne skupštine prema Vama i njihova izbora Vas, na četvrtoj Generalnoj skupštini Svjetske unije islamskih učenjaka, u Vijeće povjerenika  Unije.

safvetkaradaviDragi brate, nema sumnje da naš islamski ummet, i svijet u cjelosti, očekuje od nas mnogo i mnogo, u okolnostima koje muče ummet i prijete njegovim sinovima, što uključuje poziv na izoštravanje ambicija i pojačavanje napora kako bi služili sinovima našeg ummeta i njihova usmjeravanja putem napretka i spasa od tiranije.

Naš projekat i naša zadaća prema našem ummetu je projekat napretka kojem težimo, radi kojeg se zalažemo da bismo podigli ugled ummeta, te proširili njegovu slavu i preduzetnost. To od nas zahtjeva isprepletanje napora, uključivanje razuma i žrtvovanje vremena, truda i imetka. Čak, svega što posjedujemo, radi zadovoljstva našeg Svevišnjeg Gospodara i radi podizanja ugleda našeg ummeta.

Smatramo da ste Vi najpodesniji za tu časnu ulogu, a pred Allahom nikoga ne isključujemo od odgovornosti. Molimo Svevišnjeg Allaha da Vam podari trajnu upućenost i da Vam učvrsti korake na putu Istine. Vesselamu alejkum ve rahmetullahi ve berekatuhu.

Vaš brat, prof. dr. Ali Muhjiddin el-Karadagi,

generalni sekretar Svjetske unije islamskih učenjaka

Komentari

komentara