Dr. Selman el-Avde: Ono što rade šije Husi u Jemenu gore je i od samog terorizma

Poznati saudiski daija, šejh Selman el-Avde, potpredsjednik Svjetske unije islamskih učenjaka, dao je intervju za TV Al-Jazeeru, u kojem je, između ostaloga, rekao: “Rat protiv terorizma ne bi nipošto smio biti selektivan, jer on ima svoja pravila i principe kojih se svi moraju držati.

selam el avdaMišljenja sam da je ono što rade Husi u Jemenu gore i od samog terorizma, jer su oni, u stvarnosti, sklopili savez sa terorizmom. Terorizam je danas postao medijsko sredstvo za preuzimanje vođstva..

Mi se konstantno borimo protiv terorizma kojeg primjećujemo u mnogim arapskim državama. Terorizam se mora osuditi i sankcionirati kroz zakonski okvir na međunarodnom nivou, svejedno radilo se o američkom državnom terorizmu na koji su ukazale američke sigurnosne i obavještajne službe u pogledu načina zarobljavanja i mučenja ljudi, ili se radilo o izraelskom terorizmu, poput bombardovanja nevinih civila u Gazi, ili o arapskom državnom terorizmu, poput ubijanja demonstranata i nevinih ljudi, te miniranjem kuća, bacanjem bombi i postavljanjem eksplozivnih naprava, kao što se dešava u Siriji, ili se radilo o šiijskom terorizmu  u Iraku i Siriji, koji to rade tiho i tajno, ili se pak radilo o terorizmu koji se pripisuje sunijama.”

SAFF

Komentari

komentara