Egipatska glumica nazvala Qaradawija teroristom!

karadavisejhPoznata egipatska glumica Ghada Abdel Razek je napala priznatog islamskog učenjaka Yusufa al-Qaradawija, nazivajući ga “terorista” nakon što je odlučio da podnese ostavku u upravnom tijelu al-Azhar Univerziteta, optužujući zvaničnike Univerziteta da podržavaju vojnu vlast.

Abdel Razek je objavila sliku Qaradawija na svom Instagram računu uz ​​komentar: ” Terorista podstiče ubijanje egipatskog naroda, a i nema egipatsko državljanstvo. On ima katarsko državljanstvo … neko mu treba reći da je # izdajnik # izdajnik # izdajnik.”

Abdel Razek, koja je nedavno proglašena za najbolju arapsku glumicu na dodjeli Murex D’ Or nagrada, dodala je potom sliku Abdel Fattah el-Sisija i komentar: “Veoma dragoj… našoj velikoj vojsci. Niko ne može da savlada Egipat.”

Njen napad na Qaradawija izazvao je snažne reakcije na društvenim mrežama.

Jedan instagram korisnik @ibrahimalshfay uzvratio je egipatskoj glumici nazivajući je “prostitutka.” “Mi smo u vremenu prostitutki koje proklinju učenjake”, napisao je.

Mnogi egipatski umjetnici su iskazali svoju podršku svrgavanju bivšeg predsjednika Mohammada Morsija, u kojemu su vidjeli prijetnju za poslove koje obavljaju.

Qaradawi, šef  Svjetske unije islamskih učenjaka, je nepokolebljivi pobornik Muslimanskog bratstva i dosljedno poziva Egipćane da ustanu protiv vojne vladavine.

Vakat.ba

Komentari

komentara