El-Karadagi zahtijeva od vođa da se prestane sa ugnjetavanjem i revolucijama

dr ali qaradaghiDr. Alijj Muhji-d-Din El-Karadagi, generalni sekretar svjetske Unije islamskih učenjaka, je izričito naglasio da muslimasnko bratstvo nije samo obična riječ, želeći da ono bude naša konkretna stvarnost i realnost koja će ostaviti svoj trag na zemlji.

Potom je zaželio da Allah podari uspjeh predsjednikcima koji će se sastati na arapskom samitu u Dohi, te ih je pri tome pozvao da prestanu sa ugnjetavanjem drugih i raznoraznim revolucijama.

Zatim je izrazio svoju želju da ovaj kongres bude nagovještaj skorijeg boljitka koji će rezultirati snagom odbrane slobodnih teritorija u Siriji, kako bi u njima izbjeglice mogle mirno živjeti, te ih je također  pozvao na prestanak proljevanja krvi naše braće Sirijaca.

Uvaženi šejh, El-Karadagi, je također naglasio u svojoj izjavi za časopis “Arapi” da nam nije dozvoljeno da zaboravimo ovo što se desilo i što se dešava u Siriji, gdje se broj ubijenih povećava iz dana u dan, a također i razaranja te otimačine u zločinima protiv čovječnosti, potom je iznio činjenicu i svoje negodovanje radi ovoga što se dešava u Siriji zbog jednog čovjeka (predsjednika) koji je vlast uzeo bez nekog propisanog razloga, te promijenio ustav za svega 15 minuta samo kako bi on postao predsjednik… Nakon toga se šejh sa nevjericom pitao: “Do kada će arapske i islamske države saburati na ovome?” I do kada će se uzdati  u UN, koji upravo ne želi da ova revolucija uspije!”

Na kraju, šejh El-Karadagi je ukazao na to da svjetska Unija islamskih učenjaka samo što nije izdala nekoliko dekreta kojima poziva na obaveznost pomaganja naše potlačene, ugnjetavane, gladne i gole braće unutar i van Sirije.

Izvor: iumsonline.net
Za www.islam-iman.com – Preveo: Čolaković Sulejman, student fakulteta Šerijata na islamskom Univerzitetu u Medini Muneweri!

Komentari

komentara