Erdoan se susreo sa šejhom Jusufom el-Karadavijem

Danas poslije podne novoizabrani predsjednik Turske, Redžep Tajib Erdoan primio je delegaciju islamske uleme na čelu sa šejhom dr. Jusufom el-Karadavijem. U delegaciji pored šejha Karadavija bio je i šejh Ali Karadagi, i razgovor je potrajao oko sat i ipol. Delegacija je u ime Svjetske unije islamske uleme čestitala novoizabranom predsjedniku Turske pobjedu na izborima zaželjevši mu uspjeh u izvršenju te dužnosti.

erdogankaradaviRazgovor šejha Karadavija i Erdoana su najviše ticao brojnih problema u kojima se danas ummet nalazi, a prije svega pitanja Palestine, cionističke zločinačke agresije na Pojas Gazze, kao i herojski otpor palestinskih pokreta Hammasa, Islamskog džihada i drugih.

Na sastanku se, također, razgovaralo i o gorućim problemima i revoluciji u Sirji, ali i o refleksijama vojnog puča u Egiptu na cjelokupnu situaciju na međunarodnom i regionalnom nivou.

Predsjednik Turske se saglasio i dao svoju potpunu i punu podršku rješavanju nagomilanih problema ummeta, ali isto tako izrazio i svoju nedvosmislenu podršku aktivnostima i zalaganju Svjetske unije islamske uleme na promoviranju istine, pomirenja, usmjeravanja islamskog ummeta na put sredine i umjerenosti, kao i razotkrivanju spletki devijantnih i ekstremnih organizacija, zatim organizacija koje nose tekfirske ideje, kako bi islam ostao i opstao onakav kakvim ga je Uzvišeni Allah objavio – milost svim svjetovima.

Na kraju se šejh el-Karadavi zahvalio predsjedniku Turske za sav trud i zalaganje koje je uložio u pomaganju islama i muslimana u svim krajevima, završivši svoje izlaganje dovom Uzvišenom Allahu da podari uspjeh turskoj državi, predsjedniku, narodu i vladi, da ujedini islamski ummet, spasi Gazzu i otkloni sve spletke koje dolaze iz vana, ali i iznutra.

IslamBosna.ba

Komentari

komentara