I tako ti je to kad je udata za jednim konjem

Napomena: Ova priča se navodno nije dogodila. Ova priča se čita na nekoliko puta i služi samo da se čitalac nasmije i oraspoloži. Svaka sličnost sa stvarnim likovima je namjerna.

Piše: Haris Sejdić

harissejdicPrije nekog vremena ode ovom jednom Hudi žena malo kod svojih (ocu imateri što bi rekli) pa će k’o biva, kako to i ide, ostat na konaku, a on, onako malo nemiran, pa to jedva i dočeko, i odmah iskoristio priliku pa u hodanju. Uglavnom malo na Jelah, pa od lokala do lokala, pa u neka doba i u Doboj. A kako i jest subota bila, sve puno.I tako u Doboju u neka doba poslije ponoći, on je naletio na NJU.

Znao je on nju već od ranije.Bog zna tek iz viđenja,i ono: ”Zdravo! Zdravo!”, al et znaju se.

A ona je imala najljepše ime.Zvala se Emina. I izgledala je ono baš VRH: ”Vrh treba”,”top”, ”gori”, samo su neki od izraza koji bi je mogli opisati.

Bila je to zgodna i visoka djevojka, smeđe duge kose, sa bujnim poprsjem, godina 24. Zna on da ona, ta Emina, čak nešto i studira i to ni manje ni više nego u Tuzli. Zna i da ona vozi auto marke RENO, crvene boje, nosi naočale marke GUCI, cipele neke skupe, čizmice još skuplje, sandale po zadnjoj modi, torba PRADA, parfem neki naziv budu Bogsanama. Vrišete marke sa nje. Plus dva mobitela Iphone s5 i onaj Samsung galaxy s4.

Dobro, i šta sad sa tim, pitat će čitalac?

Pa, polahko, tek smo počeli.

Pije  Emina u ženskom društvu votku sa red bullom, a pije i naš Hudo red bull al’ sa vodom. To je i bilo dovoljno da se pokrene priča.

Pa ćao, zdravo, ei, odkud tebe, eeee, pa kako si? I ti glavna ovdje faca…čuj? Ja ma neee… Jesi, jesi,… a mora se,… a što si najljepša ovdje?

Ma nissam…( a sve joj drago), a šta se pije? Aaaaa, pa isto pijemo, ejs, jest, jest, ma ne , pa dobro, ja sa vodom, ti sa votkom, hihihihihihihihi…

Votka, po votka, i voda po voda, uz red bull, a i vrijeme odmiče, a strasti rastu, uglavnom dođe se do toga da bi trebalo malo to da se kao i dogodi nešto više.

Znaš šta ja jesam popila, ali znam da si oženjen, znači nema šanse!

Jaaaaaaaaa? Ma neeeee, nisaaaam, razveden sam ti ja….

Ma, halooooo, ne vjerujem ti ništa!

Pa, eto hajd sa mnom do kuće da vidiš da nemam nikoga i da živim sam…

Kako je stanovao nekih desetak minuta od Doboja,brzo su se našli kod njegove kuće, i taman se popeli uz stepenice, pa na podest. I dok je Hudo otvarao vrata, a ona skidala čizmice, na vratima se pojavi njegova žena Elvira. Valjda se ranije vratila kući od svojih, šta li?

Šta sad? Hajd’ sad budi pametan. Osim što se oznoji i malo zamucao ostalo je brzo odreagovao.

Skoči ti naš Hudo brže bolje do svoje žene, i kaže joj: ” Elvira, hajd Allaha ti reci da si mi sestra, a ja i ti ćemo ujutro to raščistiti, nemoj me samo sad ništa pitati”.

Elvira ko Elvira, prošla i predeverala sa njim svašta, nije ništa ni rekla, nego se okrenula i otišla u kuhinju, a Hudo će ti ovoj Emini reći:

”Ma ovo mi je sestra, bila je udata za jednim konjem, pa šta ću sestra je nek’  živi ovdje sa mnom”.

I tako sad ne znaju se tačno ostali detalji od te noći, ali znamo da je Elvira ubrzo provozala novu crvenu škodu Fabiu.

Da kažemo da on ne valja, ne bi bilo fer, treba mu čestitati  na dosjetljivosti. Da Emini nešto eventualno prigovorimo nije red, ništa nije kriva, izuzev onih silnih votki što je popila, a za ovu ženu, dobro Elviru sve same pohvale…

Izvor: Zašto da šutim  – Haris Sejdić

www.islam-iman.com

Komentari

komentara