Iznenadni problemi…

Pitanje: Esselamu alejkum. Želio bih da vam postavim pitanje vezano za moju ženu. Trudna je,  njeno zdravstveno pitanje je bilo dobro,  hvala Allahu,  sve do 9 mjeseca. Odjednom se  razbolila bez ikakvog razloga i trenutno se nalazi u bolnici doktori vec 3 dana istražuju analize međutim ništa nisu pronašli. Ima jake bolove u predjelu desne strane, a što se tiče bebe mašallah sve je u redu. Prije nego da se razboli desi se da se razbije ogledalo, desi se da joj neko zvoni u stanu u jutarnjim satima, ona ustaje međutim nikog nema. Ja sam bio na poslu na terenu 5 dana, sanjam kako se borim sa velikim zmijama i kako se kupam u nekom jezeru… Želio bih da znam da li nešto ima u svemu ovome nekog zla ili ko zna šta? Da vas Allah nagradi inšallah !!!

Odgovor: We alejkumu sselam!

Allah Svoje robove stavlja na svakojaka iskušenja, kako bi učvrstili svoju vjeru i bili ustrajni u njoj, a za šta će biti mnogostruko nagrađeni. To što se tebi dešava jeste jedno iskušenje koje ćeš ti uz Allahovu pomoć prebroditi, a ja, na početku ovog mubarek mjeseca, molim Uzvišenog da tebi i tvojoj supruzi pomogne u vašem iskušenju.

Prvo što ti savjetujem u ovoj situaciji jeste da ne paničiš, nego da bistrog razuma pristupiš problemu, jer stvari koje si spomenuo mogu biti znak sihra ili problema od strane džina, ali isto tako to može da bude i sugestija, što je najvjerovtnije, jer je supruga u stanju trudnoće, pa zbog toga ne treba poduzimati neke posebne mjere. Naravno zaštita čovjeka, njegove kuće i porodice od šejtanskih uticaja je svakodnevna, tako da vi trebate svakako na tome poraditi, a ne samo zbog ovoga što vas trenutno muči.

Abdest, namaz, zikrovi (spominjanje Allaha) i učenje Kur’ana treba da su svakodnevno prisutni kako bi se što više oslabilo šejtansko djelovanje na vas.

Elhamdulillah, ljekarski pregledi pokazuju da je sve u redu, pa se trebate tako i ponašati i koliko ste u mogućnosti na te neke „probleme“ ne obraćati posebnu pažnju, ali naravno uz mjere opreza i zaštite koji su spomenuti gore, a detalji o tome su danas lahko dostupni.

Senad Hodžić, prof.

 

Komentari

komentara