Jetrva je potvorila za postavljanje sihra

Sellam draga sestro, ja te neznam, ali si mi draga zato sto si hrabra… da te ALLAH sacuva i da ustrajes na svojoj misiji. Nikako ne mogu da posaljem pitanje na sebil. E, ovako radi se o tome da sam potvorena od strane jetrve, znaci ona me je potvorila da sam joj ja postavila sihir! Zbog toga sam se bila rastajala sa muzem, ali hvala MILOSTIVOM ponovo smo zajedno, meni sve to tesko pada, jer ona niti mi je dozvolila da se branim kako treba po serijatu niti ce da se zakune, niti ima dokaza za to. Bila je kako cujem od svekrve kod ———- i navodno on joj je ucijo i ja joj se prikazala subhanallah.

Inace obe smo pokrivene i klanjamo to je bilo 2010 god., ja sam tada zivela pod kiriju, a sad smo u istoj kuci, ali odvojeni niko joj ne veruje cak ni rodjeni muz njen, ali nista ne preduzimaju da to rese. Mene to mnogo boli, stalno cinim dovu da se to otkrije. Ponekad imam gusenje zbog sekiracije i nemogu da se sa tim pomirim… sta bi me posavetovali da to prebrodim.

Da vas ALLAH nagradi DZENETOM.

U IME ALLAHA MILOSTIVOG SAMILOSNOG

Ve alejkumus-selam ve rahmetullahi ve berekatuhu draga moja sestro;

Da Allah usliša tvoje dove za mene i moj rad na Njegovom putu, da nam Milostivi svima bude na pomoći, amin.

Zatim; Jako je teško rješavat probleme sa Muslimanima koji od Islama uzimaju samo jedan dio i to onaj koji njima odgovara… Draga moja sestro, tvoja jetrva nema pravo tako da se ponaša prema tebi i teško bratu koji joj je dao takvu informaciju koju su mu prenijeli džini (ako je uopšte tako nešto rekao), a on kao učač rukje je morao znati da su džini veliki lažljivci i da obično daju lažne informacije kako bi napravili štetu i kada izađu iz insana koga su napali. To se vidi u vašem slučaju. Džin je možda i napustio tijelo i sestra je izliječena Allahovom voljom u tijelu, ali je ostao veliki trag na duši nakon takve informacije kojom si ti optužena kao direktni krivac za njenu patnju koju je preživljavala u toku džinskog djelovanja… To je velika greška onoga koji je takvu informaciju dao i mislim da bi se njemu direktno trebala obratit i zatražit da tu grešku ispravi. Možda se iznenadiš pa ti taj insan kaže da joj on nikada tako nešto nije rekao, te se ispostavi da je nešto sasvim drugo problem između vas dvije, a da je ta njena izjava bila samo opravdanje da prekine kontakte sa tobom i napravi fitnu između tebe, tvog muža i ostale porodice.

Uzimajući u obzir situaciju u kojoj se nalazite i činjenicu da ste vas dvije pokrivene sestre koje praktikuju Kur’an i sunet, inš’Allah, obzirom da živite pod istim krovom, morate da vidite jedna drugu kao sestre po najčvršćoj vezi, morate da vašu kuću gradite kao jedan veliki džemat koji će biti primjer drugim muslimanima i nemuslimanima u vašoj sredini. Vi živite u mjestu u kome su muslimani stalno pod „lupom“, pa imajte to na umu u međusobnoj komunikaciji.

Draga moja sestro, ti nemoj da budeš tužna zbog potvore na tebe, jer tvoj Gospodar ti obećava da će On pravedno svesti račune sa onima koji se ohrabre čestite vjernice da potvaraju i o njima bestidne glasine šire…

Allah subhanehu ve te’ala kaže: Oni koji obijede čestite, bezazlene vjernice, neka budu prokleti i na ovom i na onom svijetu; njih čeka patnja nesnosna. (En Nur, 23)

Ne zaboravi mila moja sestro, također, da tvoj Gospodar voli one koji mnogo praštaju i koji na zlo dobrim uzvraćaju, pa uprkos lošem odnosu tvoje jetrve prema tebi, ti se potrudi uz Allahovu pomoć, nadajući se Njegovoj nagradi, osaburi na sve njene ružne riječi i teške optužbe, jer Allah je iznad tebe i nje i On će pravedno račune svidit. Ti ćeš svakako imati veliku nagradu što želiš da uspostaviš mir i slogu među vama dvjema i što ne želiš da vaša porodica živi u razdoru. Ne zaboravi da Allah dž.š., kaže:

“Dobro i zlo nisu isto! Zlo dobrim uzvrati, pa će ti dušmanin tvoj odjednom prisni prijatelj postati! & to mogu postići samo saburlije/strpljivi; to mogu postići samo vrlo srećni!” (Fussilet, 34-35.)

Ja želim da ti mila budeš jedna od onih sretnih koje je Allah u ovom ajetu opisao!!!

Nakon što porazgovaraš sa učačom rukje koji je navodno, njoj dao tu lažnu informaciju, koju je dobio putem onih koji namjerno lažu kako bi napravili što veću fitnu (on kao liječnik Kur’anom to mora znati), trebalo bi da se situacija smiri ili razjasni… Ukoliko taj čovjek nije rekao ono zbog čega te tvoja jetrva optužuje, molim te u ime Allaha, osaburi i nemoj da joj uzvraćaš na način da ti njoj radiš ono što ona sada radi tebi, već sud prepusti Allahu, jer u toj situciji bi joj bilo dovoljno poniženja da se sazna da te namjerno nepravedno optužila i time napravila dugogodišnju fitnu u porodici…

Nema potrebe da pokušavaš shvatit zašto je to uradila, jer vi niste jedna drugoj neprijatelji već je šejtan vaš otvoreni neprijatelj i samo on l.a., insane navraća na pogrešne korake kojima ih na kraju ponizi na dunjaluku i na ahiretu…

Svojoj jetrvi (svojoj sestri po najčvršćoj vezi) napiši lijepo pismo kojim ćeš je pozvat na jedan novi početak u kome će te jedna drugoj dati novu šansu i novu priliku da uživate u Allahovoj blagodati, dvije sestre muslimanke pod istim krovom. Kupi joj neku omiljenu hediju jer Omer b. Abdul-Aziz rhm., je rekao: „Rukujte se međusobno i dijelite hedije, jer to otklanja zlobu od ljudi!“ Podsjeti svoju jetrvu na bonton islamskom komuniciranja:

„Nije dozvoljeno muslimanu da ne govori sa svojim bratom više od tri dana. Sretnu se i jedan se od drugog okreću – najbolji od njih je onaj koji prvi otpočne sa selamom!“ (Muttefekun ‘alejh)

Ukoliko ona to i ne prihvati, tvoj Gospodar, zatim, tvoja porodica i njena porodica će znati da si ti pokušala na najljepši način da prekineš tu besmislenu šejtansku spletku…

Ti u srcu nećeš osjećat niti jedan trenutak kajanje niti ćeš osjećat krivicu, a njeno srce nikada neće biti smireno niti će biti sretna i zadovoljna svojim životom.

Iskreno se nadam da ćete uprkos teškim riječima i optužbama, naći zajedničku riječ i da ćete pobjediti šejtana prokletog, koji vam oduzima dragocjeno vrijeme na bespotrebno raspravljanje i analiziranje.

Nakon što poduzmeš sve potrebne korake kako bi razjasnila nejasnoće između vas dvije i kako bi popravila stanje u ime Allaha, ti se više ne opterećuj njome već konačan sud prepusti Allahu, jer samo On zna šta je za nas dobro i kakava se mudrost u određenom iskušenju krije.

Ti ne znaš mila sestro od kakvih iskušenja te tvoj Gospodar zaštitio svih ovih godina odkada tvoja jetrva nije u kontaktu sa tobom!!! Zbog toga, u ime Allaha poslušaj savjet tvoje sestre i uradi sve što je do tebe, a Allahovu odredbu prihvati bez truna žaljenja ma kakva ona bila.

“Onaj ko se sasvim preda Allahu, a uz to čini dobra djela, uhvatio se za najčvršću vezu. Allahu se na koncu sve vraća.”  (Kur´an, Lukman, 22.)

Nađa Dizdarević

Komentari

komentara