Kad sihribaz liječi

1524941_10151942659762839_1030940998_nPitanje:  Čitao sam vas zadnji post o hamajlijama i imam pitanje. Ja mislim da nemam nekih problema, zadovoljan sam životom koji mi je Allah dž.š. dao i sve shvatam kao Njegovom voljom. U široj porodici imam jednog hodžu, veoma je učen i cijenjen, i svi kažu kako na daleko nema takvog hodže. On je sad u poznim godinama ali narod s problemima ide kod njega i on pomaže tim ljudima. Tako je i meni mama rekla da odem kod njega da mi napravi šuplju hamajliju radi zaštite.

Hodža mi je to naravno napravio i rekao da nosim sa sobom uvijek pa čak i kad se kupam. Da li je to uredu i da li ja nju stvarno trebam nositi (za sada mi stoji u ormaru i ne nosim je). Ne bih da griješim dušu ako se to kosi sa Islamom, ali opet hodža zna puno bolje od mene, a Allah, s.v.t., najbolje.

Odgovor:We alejkumu-s-selam.

Bismillah ve sselatu ve sselamu ‘ala Resulillah.
Zahvala pripada samo Allahu Uzvišenom I neka je salavat I selam na posljednjeg Njegovog Miljenika I Poslanika Muhammeda sallallahu ‘alejhi ve sellem, na njegovu časnu porodicu I na sve njegove plemenite ashabe do Sudnjeg dana.

Kratko I jasno. To je sihrbaz I tu šuplju hamajliju izvadite iz ormara I bacite u peć na drva u vatru neka izgori, pazeći pri tome da se ne nakadite dimom.  Nakon što izgori tu pepeo pokupite I odnesite je negdje na čisto mjesto gdje se ne hoda I bacite I okanite se takvog hodže, jer takvi sihrom liječe sihr. Što je velika obmana kod ljudi. Dok budete stavljali hamajliju u vatru budite pod abdestom I učite sure Felek I Nas.

Iskreno se pokajati Allahu Uzvišenom ne odlazeći takvom hodži nikada vise. Sigurno da se kosi sa Islamom, jer je rekao Poslanik sallallahu ‘alejhi ve sellem da onaj ko ode vračaru (danas su to dobro upakovane pojedine “hodže”) I povjeruje im zanijekao je sve ono što je objavljeno Poslaniku alejhi selam. I namaz mu se ne prima 40 dana. Ko god da kaže da će nekoga nekakvim papirićem izliječiti znaj da su to jedne od osobina sihrbaza, a Allah najbolje zna.

Za www.islam-iman.com  – Odgovorio: Mirza Semić
Pitanja možete slati na e-mail: islamiman.redakcija@gmail.com

Komentari

komentara