Kako da ga ubijedim da se ostavi tekfira

Pitanje: Selam alejkum. Htjela sam te pitati nešto!Ja sam sa jednim bratom u vezi tri godine,a nisam znala da je u tekfirovcima.

pomocBolje reči,nisam znala,da je to tako loše.Ušao je u to kao mlad,i toliko je ubjeđen da je to jedino pravo!Ja ga volim u ime Allaha,ali to ne prihvatam u čemu je.Kako da mu dokažem da je u zabludi,i da mu pomognem? Allah te nagradio.

Odgovor: Ve alejkumu-s-selam! Moj vam je savjet da sa njim odmah svaki kontakt prekinete i da se više na njega ne osvrćete. Inače muslimani treba da paze na način kako sebi traže supružnike. To ne ide na način koji nije dozvoljen. Što se tiče onih koji su se zabavili tekfirom, njih je zahvatila velika bolest srca, samo izrazito mali broj njih se uspio od te bolesti oporaviti, i oporavak nije bio 100%, ostavi ta ideologija duboke korijene. Šta god da kažeš ne pije vode kod njih.

Ako želiš sebi i svojoj djeci dobro, bježi što dalje od njega. To ti je najbolji savjet. Mozda si sad pod emocijama, ali kasnije ćeš vidjeti da je to bilo jedino rješenje, ali tad je period kajanja. Društveni život im je nula, niko ne valja osim njih, kod Kabe nema muslimana mimo njih i svakom se hoće osvetiti. Njihov primjer ti je u Isis-u, vidjela si šta rade i kakve gnusote čine onima koji ih odbiju. A nisi i ti imuna od tog virusa, možeš postati kao i oni. Moj savjet, zaboravi ga i ne raspravljaj sa njim. Samo ulema može sa njima da raspravlja, ali za njih nema učenih, osim istih kao i oni. Da te Allah pomogne i čuva od nedaće tekfira!

Odgovorio: Abdullah Mujić, prof.

Komentari

komentara