Kako da znam da li sam pod sihirom?

Pitanje: Es-selamu alejkum. Puno sam tražila odgovore, ali nisam našla ništa što bi razumjela. Sumnjam da sam pod sihrom. Kako da znam da li sam pod sihirom?

pomocOdgovor: We alejkumu-s-selam.

Bismillah ve sselatu ve sselamu ‘ala Resulillah.
Zahvala pripada samo Allahu Uzvišenom I neka je salavat I selam na posljednjeg Njegovog Miljenika I Poslanika Muhammeda sallallahu ‘alejhi ve sellem, na njegovu časnu porodicu I na sve njegove plemenite ashabe do Sudnjeg dana.

Vrlo lako će te to saznati ako Bog da. Prije svega problemi prilikom obavljanja namaza u vidu odbojnisti, bezvoljnosti ili čak mržnje prema namazu (da nas Allah sačuva). Dalje, plač bez povoda, prilikom slušanja Kur’ana putem internet, cd-a itd., plač prilikom slušanja ezana.

Odbojnost prema svim drugim vidovima ibadeta Allahu Uzvišenom. Ovo su glavni I najbitniji simptomi. U snu sanjate razne životinje, kako padate u dubine, koliko god da bježite nikako da pobjegnete nekome ko vas prati, utrnutos jednog dijela tijela ili čitavog tijela. Učestalo spavanje I dugo. Ovo su otprilike samo jedni od početnih simptoma.

Na osnovu vašeg pitanja ja ne bih rekao da se kod vas radi o problemu, više o tome da istražite svoje stanje upravo na osnovu vaših sumnji. Kada je osoba pod sihrom tu su mnogo komplikovanija pitanja, sa razno raznim pod pitanjima, ali evo…glavni I osnovni simptomi su vam navedeni, a Allah najbolje zna.

Za www.islam-iman.com  – Odgovorio: Mirza Semić
Pitanja možete slati na e-mail: islamiman.redakcija@gmail.com

Komentari

komentara