Kako naprijed nakon presude u Hagu

Mi kao narod, Bošnjaci, pogotovo kao muslimani, ne trebamo ovisiti o presudi Haškog tribunala. Ne zaboravimo da je međunarodna zajednica čekala da nestanemo, da nas istrijebe, pa kada se to nije ostvarilo, napravili su sud u Hagu, da bi čistili i prali savjest.

Autor: Sanin Musa, prof.

saninmNe smijemo zaboraviti i halaliti, svoju djecu trebamo pravilno usmjeravati i učiti da znaju ko nam je prijatelj, a ko neprijatelj, i definitivno sebe moramo naučiti da mi samo Allaha imamo!!

Nikome se ne pravdati…stalno se nešto pravdamo i uvijek je nekakav samar i sepet na našim leđima zato što smo muslimani.

Ne zaboravite da se poštuje samo snaga. Ako si snažan i jak, poštovaće te. Nikada poštovani nećemo biti ako nas budu doživljavali kao otirač za svoje cipele…to niko ne poštuje, pa to je jedino pokućstvo koje je izvan kuće. Ako sebe budemo doživljavali kao smeće, i drugi će nas takvima smatrati.

Mi smo vrijedan narod, bogat narod, kulturom, historijom, tradicijom, vjerom u Allaha i ljubavlju prema Njegovom Poslaniku, sallallahu alejhi ve selleme, prije svega. Zato oslonac na Allaha i glavu gore!

A dobar kraj i na ovome svijetu, i na budućem pripast će bogobojaznima!

Komentari

komentara