Kako se sačuvati ne moralnog društva?

pomocPitanje: Es-selamu alejkum. Pošto ja imam 20 godina i još nisam stupila, hvala Allahu, u ikakav odnos sa muškarcem, kako da se zaštitim i dalje. Problem je što ja nisam u društvu muslimana koji se drže dalje od bluda, sve moje prijateljice i prijatelji imaju ili su imali odnose, a ja sam se sačuvala od toga do sada, ali imam previše njih koji me nagovaraju na to. Kad god nađem momka za vezu, prvo što traži je to.

Od svih njih težim ka momku koji je mlađi od mene 5 godina, a on je na pravom putu, klanja svih 5 namaza dnevno i drži se vjere u pravom smislu, ali mi je problem razlika u godinama. Bila bih vam jako zahvalna na savjetu, da vas Uzviseni Allah nagradi.

Odgovor: Alejkumus selam ve rahmetullahi. Blud je, uistinu, jedan od najgorih grijeha, i jedna od najmržih stvari Allahu, dž.š., i čestitim ljudima.

Da te Allah Uzvišeni nagradi što si do sada sačuvala svoju nevinost, to je kod Allaha velika stvar, nešto jako pozitivno, zbog čega je Uzvišeni istakao i spomenuo u Kur anu, Merjemu, majku Isaovu, alejhis selam.
Pa, ko se sačuva radi Allaha Uzvišenog, Gospodar će ga velikom nagradom nagraditi.

Međutim, da bi se uspjelo u pokornosti Allahu, dž.š., i da bi se u tome ustrajalo, što je veliki prioritet, potrebno je imati okruženje koje će nas pomoći u tome. Tu, prije svega, mislim na dobro društvo, na ljude koji su pokorni Allahu, dž.š., kojima islam nije samo formalno i puko izjašnjavanje, nego život i borba za sporovođenje Allahovih postulata u praksi.

To znači, ako ostaneš sa sadašnjim društvom i ne promijeniš ga, bojati se da će oni uraditi svoje, nagovoriti te i podstaći na ovaj grijeh-blud, seksualni odnos nevjenčanih, onih koji nisu pred Allahom halal jedno drugom, čiji je početak jako sladak, a kraj je to ispijanje gorkih zmijskih otrova, a zar od gorkog postoji ružniji ukus?!

Takvo društvo će te na kraju napustiti, pobjeći će od tebe kada ti budu trebali, a tek na Sudnjem danu te neće vidjeti.
Dobro to upamti.

I još, razlika od pet godina u tvoju korist u odnosu na mladića je, u tom uzrastu, možda velika, ali kroz nekoliko godina neće značiti ništa.
A naći danas mladića ili djevojku pokorne Allahu, dž.š., je zaista velika premija.

Toliko, i želim ti svako dobro.
Selam svim Allahovim iskrenim robovima.

Za www.islam-iman-com – Odgovorio: Sanin Musa, prof.

Komentari

komentara