Laž i obmane

Autor: Sanin Musa, prof.

saninmRekao je Uzvišeni Allah: “NEĆE S VAMA BITI ZADOVOLJNI NI ŽIDOVI NITI KRŠĆANI SVE DOK VJERU NJIHOVU NE PRIHVATITE! RECI: “DOISTA JE ALLAHOV PUT, PRAVI PUT!” (Kur’an, El-Bekare, 120.)

Lagali su nas da je Nova godina međunarodna. Nije! Nova godina koja nam se prodaje kao međunarodna je, ustvari, SILVESTROVO, po uzoru na kršćanskog sveca SILVESTRA. Prošetajte evropskim metropolama u ovo vrijeme i vidjećete kako nazivaju Novu godinu.

Obmanjivali su nas sa nostalgičnim DJEDA MRAZOM.
Taj sihr za djecu je, u stvari, SVETI NIKOLA, kršćanski svetac iz plejade mnogih koji su se uvukli u naša srca i umove.
Sva scenografija darivanja poklona, paketića, ostavljanja istih u čizmice, čarape, ubacivanja kroz krov, vezana je za sveca NIKOLU. Kršćanskog sveca, naravno.

Kičenje jelke uveo je MARTIN LUTER, kršćanski reformista i osnivač i utemeljitelj trećeg ogranka kršćanstva-PROTESTANTIZMA.
Njegov običaj kićenja jelke prihvatili su, kasnije, i katolici i pravoslavci (a Boga mi i muslimani), premda se u mnogim postavkama kršćanstva sa njim ne slažu.

Nemamo ništa protiv gorenavedenog, da se razumijemo, ali moramo naglasiti da su ovo su kršćanski (hrišćanski) običaji i njihova praksa. Muslimani sa ovim nemaju ništa zajedničko!

Koliko još treba ratova i koliko nas još treba biti pobijeno, o narode moj, o Bošnjaci, da bismo nešto shvatili i da bismo razumjeli??!

Mi, zaista, više ne možemo i ne smijemo se ponašati u stilu- HOĆEMO DA ŽIVIMO ALA FRANKA, A DA SE KOPAMO, KADA UMREMO, ALA TURKA!

Ne želim kazati da našoj djeci ne trebaju paketići.
Ali darujte im paketiće za muslimansku Novu godinu i za dva Bajrama. To su tri paketića u godini.
Kršćanska deca dobijaju samo za Silvestrovo. Upitajte svoju djecu šta je bolje, ako vi ne možete zaključuiti; 3 ili 1? Naravno, u smislu paketića i poklona.

Na kraju, kazao je Allahov poslanik, Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem, u vjerodostojnom hadisu: “KO OPONAŠA JEDAN NAROD, ON NJEMU I PRIPADA.” Bilježi imam Ahmed.

JA VAM NE ŽELIM NAREĐIVATI ONO ŠTO SAM NE RADIM. NE ŽELIM DRUGO, OSIM POPRAVITI STANJE KOLIKO MOGU, A USPJEH MOJ SAMO OD ALLAHA ZAVISI.NA NJEGA SE OSLANJAM I NJEMU SE OBRAĆAM. I NA ALLAHA NEKA SE OSLONE VJERNICI!

www.islam-iman.com

Komentari

komentara