Ljudi… Stanite malo

Ne pljujte po Bosni više, za nju se krv šehitska lila. Kakav je to mentalitet, naš bošnjački, da nam je sve tuđe dobro, a što je naše ne valja, to omalovažavamo i pljujemo po njemu?!

Piše: Sanin Musa, prof.

saninmJa kažem da je Sarajevo jedan od pet najljepših gradova u Evropi, samo kada bi se malo našminkalo kao što su našminkani njihovi gradovi, i mnogo šta drugo što mi imamo…

I ne govorite više-GLADNI SMO, da nas Allah ne iskuša, pa da baš gladni ne budemo, kao što smo u ratu bili.

Hoćete li da vam kažem šta je glad?

Kada nemaš u džepu, ni u frižideru niti u špajzu niti imaš mogućnost da zaradiš, a ni drugi oko tebe nemaju i ne znaš kad će to stanje proći…Kada se sčučuriš u ćošku i kažeš-GOSPODARU, KAKVU GOD MI HRANU SADA DADNEŠ, DOBRO ĆE MI DOĆI!

Kada staneš ispred džamije u kojoj je mevlud, jer znaš da će se poslije kifle dijeliti, ne bi li dobio jednu da poneseš kući da podijeliš…

Mi, Allahu hvala, nismo ovako gladni i nikad više ne bili!

I ne govorite-NEMA POSLA, kad posla ima, samo što mi nećemo svašta da radimo. Mi hoćemo, ako ikako može, direktorske fotelje sa dobrim platama i slično. Mi bismo preko noći da se obogatimo. Mi bismo da ništa ne radimo, a da dobro i ugodno živimo.
E, tako ne može.

Mi hoćemo da se muslimanima zovemo, a da psujemo Allahove svetinje i da gazimo po njima, a zatim očekujemo Allahovu pomoć i obilnu nafaku od Njega. Kako, subhanallah?

Ovo nije amnestija i opravdanje onima koji su na vlasti, oni su posebna priča, Ali dok se mi kao jedinke ne popravimo, neće nam se ni situacija naša popraviti, u to budite sigurni.

www.islam-iman.com

Komentari

komentara