Moja majka me odgovara da se pokrijem

Pitanje: Selamu alejkum. Meni treba savjet. Naime, odlučila sam da se pokrijem prije fakulteta i obečala sam dragom Allahu da ću to uraditi, međutim kad sam rekla svojoj mami onda je rekla da pričekam, da to odobrava, ali da pričekam, i baš me molila.

muslimankaSa ocem nisam ni mislila razgovarati o tome nego mu samo javiti kad budem pokrivena. Malo mi se neka kolebanja javljaju, al opet mi je dragi Allah na prvom mjestu.

Mislila sam da se pokrijem kad sam planirala pa da im nakon nekog vremena javim. Ne želim je povrijediti, ali s druge strane obečala sam dragom Allahu. Šta mi vi savjetujete da uradim?

Odgovor: Es selamu alejkum

Najpreče je da izvršiš ono što si Allahu obećala. Svojim roditeljima čini dobročinstvo, ali neka te ne odvrate od onoga što je Allah naredio i propisao.

Jer, nema pokornosti stvorenju ako se time čini neopokornost Stvoritelju. Kolebanja su od šejtana.Njemu, neka je Allahovo prokletstvo na njega, nije u interesu da ispuniš Allahov propis i da mu se povinuješ.

Nastoji te odvtratiti raznim šubhama, sumnjama, strahom… Ne obaziri se na to.Allah da te pomogne i podari hajr da učiniš jedan veliki korak koji Njegovoj milosti vodi,a samo će se Allahovom m ilošću u Džennet ulaziti.

Selam i svako dobro Allah da ti podari.

Za www.islam-iman.com – Odgovorio: Sanin Musa, prof.

Komentari

komentara