Muhamed, alejhis selam, i mi

Autor: Sanin Musa, prof.
saninmNesumnjivo da je, od mnogobrojnih, gotovo neizbrojivih, najveći dokaz Muhammedova, alejhis selam, poslanstva, Kur’an Časni. Najveći dokaz i svakako najveća mu’džiza, nadnaravno čudo. Knjiga koja nije bila na Zemlji prije 1400 godina, Knjiga za koju danas, a i prije i poslije, niko ne može i ne smije reći da je njen autor, Knjiga kod koje niti jedan harf, slovo, znak nije i neće biti promijenjen i zagubljen.

Međutim…odnos muslimana prema ovoj Knjizi je žalostan do te mjere da ne sumnjam da bi je nestalo sa lica Zemlje, kao što je nestalo Tevrata, Zebura i Indžila, ranijih Allahovih Objava, da se Uzvišeni nije zarekao da će Kur’an čuvati- “MI ZAISTA SPUŠTAMO KUR’AN, I ZAISTA ĆEMO GA MI ČUVATI!” (El-Hidžr, 9.)

Ovdje se Gospodar Uzvišeni predstavlja u množini, jer su prvi recipjenti Kur’ana, Arapi, tako komunicirali i znali da je to jasna istina i odlučnost koja će se sprovesti. Allah Uzvišeni se nije ovako odredio po pitanu ranijih Objava, tako da su njihovi izvornici nestali. Ono što je sakupila današnja Biblija samo je blijeda kopija izvora i originala Allahove Objave.

Muhammed, alejhis selam, ostavio nam je osobine časti i poštenja, iskrenosti i hrabrosti…Ostavio nam je poštivanje dogovora i ugovora, makar to bilo i na našu štetu. Ostavio nam je u amanet pravdu i pravednost, te sklanjanje od zuluma…
Današnji muslimani, međutim, zgazili su ove osobine i okitili se nečim sasvim drugim. Zaogrnuli su se spletkama, smutnjom, neredom i neradom… postali su prefrigani, prepredeni i namazani do te mjere da je to postao kvalitet i standard. Rezonuju u smislu: “On je mislio mene preći, a ja sam ga odmah prokužio…” Svi odnosi sveli su se na ovaj princip-KO ĆE KOGA…

Kada bi se danas pojavio Allahov poslanik, Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem, u našoj džamiji, na ulici, u našoj kući, mi bismo svim pohrlili ka njemu i kazali-JA RESULELLAH… ali da li bi nas on prepoznao od naše namazanosti raznim mastima i farbama??! Da li bi nas kao takve prihvatio? Ili bi možda kazao-VI NISTE MOJ UMMET, VI STE PROMIJENILI VJERU KOJU SAM VAM JA OSTAVIO!!

Zboog ovakvog odnosa prema Muhammedu, alejhis selam, desila se najveća potvora i laž na zemaljskoj kugli-da se Muhammed, alejhis selam, koji jer milost svim svjetovima, i njegov ummet optuže za terorizam!
Rekoh, uz potvoru da je Isa, alejhis selam, bog, božiji sin, ili jedan od trojice, ovo je najveća potvora i laž koju je Zemlja vidjela u svojioj historiji!

A, Muhammed, alejhis selam, je za svoga života i poslaničke misije, iskorijenio sa lica Zemlje dvije vrste terorizma; terorizam prema svome razumu kao najvećoj Allahovoj počasti insanu preko koje ga je uzdigao i odlikovao nad hajvanom, tako što je suzbio i slomio širk-da se drveće, kamenje ili nešto treće obožava pored Allaha, Jednog i Jedinog, te terorizam ubijanja žive ženske čeljadi što je bio trend i jako popularna praksa među Arapima.

Stoga, Muhammed, alejhis selam, treba biti nominovan za Nobelovu nagradu za mir, posthumno, premda je ta nagrada izgubila na svojoj vrijednosti sa laureatima kakvi su bili Marti Ahtisari, te Barak Obama, npr., ali bi se time makar malo ispravila nepravda prema najboljem čovjeku koji je zemljom gazio, najboljem sinu ljudskog roda, od kojeg bolji neće doći.

Molim Allaha Uzvišenog da naš susuret sa Muhammedom, alejhis selam, na Sudnjem danu bude kao susret ljudi koji se mnogo vole, a koji se dugo nisu vidjeli, a vi znate kako je to srdačan susret.

www.islam-iman.com

Komentari

komentara