Osvrt na zadnje događaje u BiH ili evo zašto nam treba islamska partija

Autor: Sanin Musa, prof.

saninmOvo se jednostavno moralo desiti. Revolt i nezadovoljstvo su eksplodirali, iako kao narod ne baštinimo tradiciju protesta i demonstracija ptotiv zuluma i nepravde. A zuluma puna kapa.

Žalosno je samo što izgoriše zgrade koje ni četnici nisu uspjeli spaliti…spališe ih djeca koja u vrijeme pokušaja četničke paljevine istih nisu bila ni rođena.
S druge strane, opet, znam da kod naših zulumćara mirno izražavanje protesta ne pije vode. Jednostavno, ovdje se poštuje samo sila, tad će možda neko nešto i saslušat.

Bošnjaci su poznati kao narod koji mnogo trpi…trpi do bola i ibreta, a onda skoči i u tri dana sve prevrne naglavačke i naopačke. Poslije toga, nažalost, opet se vrati u pasivu, kao da ga se ništa na svijetu ne tiče. Hoće li se opet takvo nešto dogoditi?

Osnovno pitanje sada jeste-ko je taj, ili ko su ti koji mogu preuzeti vođstvo države i donijeti nešto bolje? Ko je taj ko će preuzeti ovu odgovornost?
Da, odgovornost, a ne blagodat koja će samo njemu i njegovima, kao što je to do sada bio slučaj, donijeti prosperitet i ovosvjetska dobra.

U svemu ovome žalosno je što nemamo islamskog pokreta, iako imamo stotinu islamsko-bošnjačkih organizacija, koje su svaka, ili velika većina, priča i država za sebe.
Islamski pokret, odnosno ujedinjene organizacije i udruženja sa islamskim i bošnjačkim predznakom, trebao je stati na čelo naroda i usmjeravati okupljene u vrtlogu koji zamalo nije porodio anarhiju.

Ovaj pokret bi jednog dana trebao prerasti u islamsku partiju…partiju bogobojaznih, moralnih i svjesnih ljudi koja će vratiti dostojanstvo, ponos i prosperitet građanima Bosne i Hercegovine. Mislim i vjerujem da je vrijeme za takvo nešto definitivno došlo, i ubijeđen sam da je to jedina alternativa napaćenom narodu koji nastanjuje “komad Dženneta na Zemlji” koji se Bosnom i Hercegovinom zove.

“Allah doista neće izmijeniti stanje jednog naroda, sve dok taj narod ne izmijeni kvalitativno svoj odnos prema Allahu, dželle ša’nuhu.
Stoga, vrijeme za isklamski pokret koji će poroditi islamsku partiju u Bosni i Hercegovini je neminovno došlo!!
ZAR I VI NE MISLITE TAKO??

www.islam-iman.com

Komentari

komentara