Piće stanovnika Džehennema

 Uzvišeni Allah kaže:  – I on će biti pojen odvratnom kapljevinom, mučiće se da je proguta, ali je nikako neće moći proždrijeti i smrt će mu sa svih strana prilaziti, ali on neće umrijeti, njega će teška patnja čekati. (Ibrahim, 16.-17.) tj. biti će pojen gnojem koji će mu iz tijela curiti i koji ćeneprijatno zaudarati, pa ga zbog pokvarenosti i gustoće neće moći proždrijeti.

5441897– Uzavrelom  vodom će se pojiti koja će im crijeva kidati. (Muhammed, 15.). Od uzavrele vode na vatri džehennemskoj, topiće se ono što je u trbusima njihovim, izlaziti im na crijeva i raspadati se koža, kao što stoji u riječima Uzvišenog: Od nje će se istopiti ono što je u trbusima njihovim, i koža, a gvozdenim maljevima biće mlaćeni; kada god pokušaju da zbog teškog jada iz nje iziđu, biće u nju vraćeni: ”Iskusite patnju u užarenoj vatri!” (El-Hadžadž, 20.-22.)

– … a ako zamole pomoć, pomoći će im se sa tekućinom poput rastopljene kovine koja će lice ispeći. Uzašna li pića i grozna li boravišta! (El-Kehf, 29.)

Izvor: Bistro more pobožnosti i suptilnosti – Ahmed Ferid
www.islam-iman.com

Komentari

komentara