Povodom koncerta srpske pjevačice Svetlane Ražnatović

Povodom koncerta srpske pjevačice Svetlane Ražnatović i žene ozloglašenog koljača i ratnog zločinca Arkana Ako joj odete na koncert, E, STVARNO STE BALIJE!!
Autor: Sanin Musa, prof.
saninmOgromna količina šunda i kiča prisutna je u našim domovima i našim životima. Ulice bošnjačkih sela i gradova preplavljene su istim.

Vrhunac toga biće koncert gorespomenute pjevačice, i kriminalke koja je već osuđivana, u nekadašnjem selu koje se sada Istočnim Sarajevom zove.

Koncert već dugo najavljivan, trebao biti na Koševu, ali evo ga, napokon, malo istočnije.

Reći će neki-“pa i drugi su srpski pjevači dolazili. Samo još Ceca nije!”
Da, ovo je tačno, nažalost, ali to nije znak niti njihovog niti našeg kvaliteta, nego je žalosni alarm.

Čudim se ljudima, mladićima i djevojkama koji muslimanska imena nose, pjevuše srpske i druge pjesmice od slova do slova, a od Kur’ana ne znaju ništa!

I Dino je pjevao u Beogradu, reći će drugi. Ma, Dino je posebna priča, uzeo čovjek pare, proturio malo islama i otišao dalje.

Zovu nas Balijama (ili balijama), a mi kažemo da nismo, nego smo muslimani.
Zovu nas Turcima, a mi kažemo ne-nego Bošnjaci!

Otiđite joj na koncert, pa im dajte totalno pravo da nas balijama zovu, ponapijajte se, neka nam kažu kako smo mi, u stvari oni, samo smo se nekad poturčili. Dajte im apsolutno pravo i totalni argumenat, kakav im je dao i Nemanja Kusturica, za te njihove nebuloze i baljezgarije!

A kad’ nastupi 11. juli, onda kao i svake godine stavite na revere cvjetiče koji će podsjećati na genocid, i onako horski recimo-DA SE NIKAD NE ZABORAVI SREBRENICA!

Da li je, zaista, došlo vrijeme da se među Bošnjacima napravi distinkcija i podjela na muslimane i balije?!

Autor: Sanin Musa, prof.

www.islam-iman.com

Komentari

komentara