Povodom napada u Parizu…

Uistinu je smutnja gora od ubijanja, a mi, nažalost, živimo u vremenu velike smutnje gdje se ni najmudriji ne snalaze. A zar i ovo nije najavio veliki mudrac, Allahov poslanik, Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem?!

Piše: Sanin Musa, prof.

saninmUzvišeni islam čist je od ovoga što se desilo u Parizu…i pticama na grani je više dosadila priča kako islam nema ništa sa terorizmom i kakao ne postoji islamski terorizam. No, čini se da mnoge uši ne žele tu priču čuti.

Kada bilo koji bolesnik uradi nešto što se može dovesti u vezu sa islamom, odmah se javljaju potomci križara, što žar krstaških pohoda nose u srcu ispod priče o demokratiji i ljudskim pravima, čiji preci pobiše na hiljade muslimana svojevremeno. Ovakve situacije koje malo zakopaju ispod površine pokažu njihovo pravo lice koje pohranjuju duboko u sebi, reagujući pričom o islamskom terorizmu.

Međutim…kada Brejvik i slični umobolnici pobiju na desetine i stotine nevinih, jasno se pri tome deklarišući da to rade u ime kršćanstva, onda su oni “samo mentalno bolesni ili umno ugroženi”…nikako nisu kršćanski teroristi!

Ovakav balans i raspored stvari pri kojem se u obzir uzima samo posljedica, porodila je ISIL i slične sumnjive organizacije, koje ne prezaju od proljevanja muslimanske krvi, ispod kojih, svakako, stoji potpis neprijatelja i dušmana islama.

I sada, nakon Pariza, i napada koji se odmah dovode u vezu sa “islamskim teroristima”, ponovo se govori jedino o posljedici, koju svakako osuđujemo. Jesmo za slobodu govora, ali ne preko gaženja tuđih svetinja.
Jer, Allahu hvala, muslimani još uvijek imaju svetinje koje ne daju da im se gaze…jedna od njih je Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem!

www.islam-iman.com

Komentari

komentara