Sanin Musa: Zašto sam ušao u Rijaset IZ Srbije…

Odavno se kanim izdati ovo saopštenje, ne zato što prema nekome imam obavezu i osjećam odgovornost, nego zbog onih koji me cijene, moj rad i djelo. Nisam prešao od Muamera Zukorlića, kako to neki hoće kazat, nego sam doslovno ušao u Rijaset, jer ja od Muamera Zukorlića nisam dobio ništa osim mrvice, a isto tako i od Rijaseta BiH.

Piše: Sanin Musa, prof.

sanin musaČekam evo 15 godina, i nemam više vremena za čekanje. Jednostavno, kada ti ne daju da igraš u jednom timu, pređeš u drugi da bi zaigrao.
Da, to je moj osnovni i jedini motiv, RAD ZA ISLAM I POMAGANJE ALLAHOVE VJERE. RAD NA ŠIRNJU SUNNETA ALLAHOVOG POSLANIKA, sallallahu alejhi ve sellem, I USPOSTAVLJANJE JEDINSTVA MEĐU MUSLIMANIMA, ali istinskog jedinstva, bez interesa. Ovo radim već skoro zadnjih dvadeset godina u životu, i vjerujem do kraja života, ta ja za ništa drugo u životu i ne znam, na ovome mi je ostala mladost i svo vrijeme iza toga.

Smiješni su i žalosni povici i optužbe koje dobijam ova zadnja tri mjeseca otkako sam postao glavni imam Rijaseta IZ Srbije, a najgora od svih je ona koja kaže kako sam se prodao za nekakve pare.
Ee, kako ste jadni, Allah vam se smilovao!! Zar ljudi, osim materijalizma, nemaju više nikakvih svetinja i ideala u svojim životima??

Za kratko vrijeme organizovan ciklus predavanja u Mur džamiji, zatim u Stambol džamiji, u Novom Pazaru, svakog petka hutba u drugom džematu širom Sandžaka i Srbije, pokrenuta manifestacija NOĆI OBOJENE SVJETLOM ISLAMA, u Sjenici, očekuje se u Prijepolju i drugim mjestima, i niz aktivnosti i projekata kojio se spremaju, eto ZBOG TOGA SAM JA UŠAO U RIJASET, Allahu hvala na tome, i molim Ga da on bude zadovoljan. Tu ću, uz Allahovu pomoć i ostati sve dok budem mogao djelovati na Allahovom putu za dobrobit ummeta Muhammedovog, sallallahu alejhi ve sellem, nadam se da će to biti do smrti.

I pdsjetiću…dok smo na akidi Ehlu sunneta, i dok nastojimo implementovati što više od prakse Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, u našim životima, mi smi jedno i zajedno, mi smi braća.
Nas ne trebaju vezati i razdvajati ljudi ili orgizacije kojima pripadamo, nego gore spomenuto. Ko ovo shvati, blago njemu.

Na kraju, sve ono što je bio Sanin Musa, biće i sada i još više.
Pa, ko me je volio radi Allaha, voljeće me i dalje, a ko me je simpatisao radi Muamera Zukorlića ili nečeg drugog, taj će se sada i okrenuti od mene.
Ipak, na hajr…život me naučio; ako te neko prestane voljeti, doći će neko drugi ko će te zavoljeti, ako se neko odmakne od tebe, doći će drugi koji će se primaći, ako se jedna vrata zatvore, otvoriće se druga…a sretan kraj pripada bogobojaznima!

Srdačno vas i bratski selamim, i nek je Allahov berićet na one koji slijede Pravi put…

Komentari

komentara