U firmi nalazimo krv, nokte, dlake, da li se radi o sihru?

Pitanje: Esselamu’alejkum ve Rahmetullahi ve Berekatuhu! Vec duze vreme u firmi moga oca nalazimo sihire, nekoliko puta smo ih nalazili, pa smo ih baciali u reku, spaljivali itd… Medjutim, zadnji sihir koji smo nasli bio je blizu mesta gde moj otac sedi, sihiri su bili od sadrzine: Krv, dlake, nokti umotani u jedan cefin. U porodici, elhamdulillah, nema nikakvih problema. Jedno vreme mi je majka bila bolesna, posao ide kao sto je i inace isao.Voleo bih da znam da li to moze da utice na posao, sejtanske prilaze koji se meni, licno, desavaju, i zdravlje… Mozete li m da mi kazete kako i na koji nacin da zastitim porodicu, posao itd od sihira i sta u buduce da radim, ako ih pronadjem, sa njima. Kome da se obratim za pomoc na koji dozvoljeni nacin bi iko mogao da mi pomogne? Allah da vas nagradi naljepsom nagradom!

sihrmagijaOdgovor: AlejkumusSelam wr wb! Slava i zahvala pripadaju samo Allahu swt. Sve što ste spomenuli može biti sihr. Također, moguće je da sihr djeluje na posao, kao i na uzrokovanje psihičkih ili fizičkih bolesti kod osobe. Slavljen neka je Allah swt koji uništava spletke zulumćara. Njegova je moć i pravo da štiti svakog od Svojih robova, a naše je pravo i obaveza da zaštitu tražimo. Jedina ispravna, moguća i efikasna zaštita vas i vaše porodice je bliskost sa Allahom swt.

Naravno, ta bliskost se postiže kroz izvršavanje obavezni i dobrovoljnih ibadeta, kroz praktikovanje zikrova – posebno jutarnjeg i večernjeg… Čuvajte svoj namaz, čuvajte svoj zikr, činite dobro i druge dobru pozivajte, odvraćajte od zla i sami ga se klonite, čistite zekatom i udjeljivanjem svoj imetak, čuvajte svoj posao od zabranjenih poslovanja, budite pošteni prema poslovnim partnerima i čuvajte pravo svojih uposlenika, …

Ovo će biti vaša najbolja zaštita na ovom svijetu i vaša sigurnost u Danu u kome će srca upoznati strah koji je rezulat naših dijela. Najbolji način uništavanja sihra na predmetima jest samo uništavanje predmeta. Ako se desi da ponovo pronađete stvari za koje sumnjate da su sihr, spalite ih.

Ukoliko odlučite posjetiti nekoga ko se bavi liječenjem Kur`anom, prije svega upoznajte koliko možete tu tematiku, posavjetujte se sa onima koji znaju i nikako se ne vodite prvim osjećajima – strahom ili potrebom. Mnogo je onih koji pogriješe posjećujući varalice ili sihribaze. Braća koja uređuju ovu stranicu mogu vas uputiti na neke ljude koji ispravno liječe Kur`anom. Esselamu alejkum wrwb.

Odgovorio: Almir Omerašević

n-um.com

Komentari

komentara