Validan odgovor dušmanima Islama i neprijateljima Muhammeda, s.a.v.s. (1.dio)

Muhammed, sallallahu alejhi ve sellem, nije bio pedofil nego najbolji sin ljudskog roda svih vremena… Svjedoci smo napada na čast Allahovog poslanika, Muhammeda,sallallahu alejhi ve sellem, koji ne jenjavaju, naprotiv.Historija nam govori da su ovi napadi i vrijeđanja ispunili njene stranice svih ovih 1400 godina i više, otkako je istinsko sunce-Muhammed, alejhis selam,obasjalo Zemlju.

saninmMuhammedu, s.a.v.s., nije potreban advokat, Allah će se pobrinuti za sve njegove dušmane, ali jednostavno osjećam potrebu ugraditi svoju ciglu u građevinu koja se zove ODBRANA ČASTI ALLAHOVOG POSLANIKA MUHAMMEDA, alejhis selam.

U zadnje vrijeme, pravoslavni srpski lobi, pokrenuo je niz potrala u svrhu kaljanja časti najboljeg Ademovog, a.s., sina, a njihovi predvodnici tipa Irineja ili Amfilohija im daju kuraža u tome, premda se, ruku na srce, pravoslavni elemenat unutar kršćanstva, u prošlosti nije isticao u napadima i vrijeđanju islamskih svetinja.

Jedna od najomiljenijih poslastica po ovom pitanju jeste proglašavanje Muhammeda, alejhis selam, pedofilom, da Allah sačuva, a ovo je potvora od koje se svakom iskrenom muslimanu zgrči želudac i džigerica izgori.
Povod za ovu gnusobu oni nalaze u navodima po kojima je Muhammed, a.s., oženio Aišu, r.a., kada je imala šest godina, a stupio sa njom u intimne odnose kada je imala devet.

Zanimljivo je da su neprijatelji Muhammeda, alejhis selam, njegovi savremenici, optuživali ga za mnogo toga pokušavajući odvratiti ljude od njega i njegove misije, ali ga niko nije optužio za ovu stvar kojom žele da ga ocrne današnji nevjernici.
Optuživali su ga da je vrač, sihirbaz, ludak, rastavljač porodica… ali ga niko nije optužio da je pedofil.
To nam govori da spomenuto predanje o ženidbi Aiše, r.a., u toj dobi ili nije tačno, ili je bilo normalno u to vrijeme.
Inače, žestoko bi se na njega obrušili neprijatelji islama i njegove misije tog vremena.

Napominjem da je Muhammed, a.s., imao samo jednu ženu za njena života, Hatidžu, r.a., s kojom je ostao sve do njene smrti i koja mu je rodila šestero djece.
Iako je bila starija od njega 15 godina, historija nije zabilježila ljubav, pomaganje i međusobno poštovanje kakvo je bilo kod Muhammeda, a.s., i žene mu Hatidže, r.a.

Dvije su godine protekle od njene smrti, a Muhammed, a.s., nije se oženio niti je više imao namjeru učiniti takvo što žaleći za svojom suprugom i vjernom pratiljom. Tek na nagovor svojih najbližih koji su uvidjeli da djeca koja su rasla uz Muhammeda, a.s., njegove kćerke, trebaju nekoga ko će ih pogledati, Muhammed, a.s., odlučuje se za ženidbu.

U kratko vrijeme se ženi dvjema ženama, Sevdom, r.a., koja je tada imala blizu 70 godina i Aišom, r.a. Ako uzmemo u obzir podatak da je imala 6 godina, vidimo da su i jedna i druga praktično bile nesposobne za intimni odnos.
To nam govori da se Muhammed, a.s., nije ženio iz pukog provoda i zadovoljenja svojih strasti, nego radi puno većih ciljeva i duboke mudrosti.

Prije ženidbe Aišom, r.a., usnio je san u kojem je vidio ženu koju treba oženiti, kako to bilježi imam Buhari, a njegov sahih je istina bez imalo šubhe.

U predanju se kaže da je ta žena bila pokrivena lica, pa kada je sklonio zar, Muhammed,a.s., je ugledao Aišu, r.a.
Ovdje se postavlja opravdano pitanje-otkud djevojčica od šest godina da bude pokrivena lica? Ovo je navelo znatan broj islamskih učenjaka da zagovaraju tezu po kojoj je Aiša, r.a., imala najmanje 18 godina kada se udala za Muhameda, sallallahu alejhi ve sellem.

Nastaviće se uskoro, inšaallah…

Autor: Sanin Musa, prof.

www.islam-iman.com

Komentari

komentara